Gin & Tonic

En god och avvägd Gin & Tonic funkar alltid!

White Lady

White Lady sägs vara skapad på Harrys Bar i Paris. Vem denna vita dam var verkar dock ingen veta. Sägs ha vart Helan och Halvan (Laurel and Hardy´s) favoritdrink.

Negroni

Negroni är en elegant och bitter drink. Drinken ursprung är okänd, men enligt många utsagor ska denna mixats första gången 1919 på Caffé Casoni.

White Russian

White Russian är den vodkabaserade drinken med kaffelikör och grädde som nått samma kultstatus som filmen The Big Lebowski, genom vilken den fock sitt stora genomslag i slutet av nittiotalet. Utöver strålkastarljuset från Hollywood så är det den lättillgängliga vodkan som gjort White Russian till en av världens mest populära drinkar.

Bloody Mary

Bloody Mary är en klassisk brunchdrink som fått sitt namn från den engelska drottningen Mary I som avrättade många protestanter under reformationen på 1500-talet.

Mojito

Mojito har sitt ursprung på Cuba och är sedan länge en av de mest populära drinkarna. Mojiton är en populär cocktail som ofta förknippas med varma soliga kvällar.

Dark & Stormy

Dark´n & Stormy, har blivit nästan synonym med bermuda. Drinken är dessutom ögruppens officiella cocktail som ska ha skapats i slutet av 1800-talet på den brittiska flottan Royal Naval Dockyard i bermuda, när någon törstig och uppfinningsrik sjöman spetsade sin ingefärsöl med rom.

Whiskey Sour

Sprit, citrus och socker är de tre drinkkomponenter som nr de kombineras bilder en så kallad ”sour”, en av väldens äldsta drinkstilar. Första gången receptet dök upp i tryck var 1862 på den berömda ”Jerry Thomas Bartender Guide”

Gin Sour

Gin Sour är en riktig klassiker som uppskattas hos de allra flesta. Drinken skakas med äggvita som ger drinken ett vackert skum.

Dry Martini

Världens mest ikoniska cocktail är Dry Martini. Vem som är undertecknad originalreceptet är dessvärre okänt, men i sin nuvarande form antog Dry Martini runt 1905 då torr gin och torr vermouth blev det nya modet.

Moscow Mule

Favoritdrink hos många vilket är förståeligt då den har fräscha inslag av ingefära och lime. Namnets ursprung är inte helt känt. Möjligen är ”Moscow” (Moskva) en koppling till vodkan som uppfattas väldigt rysk och ”Mule” (Mula) att ingefärsdrycken ger en kryddig känsla likt en ”åsnespark”.

Lottas Frozen Strawberry Daiquiri

Daiquirin kom till för över 100 år sedan runt en malmgruva på kuba. Den sägs ha varit både Hemmingways och John F. Kennedys favoritdrink. Här ger vi dig en modernare och lite godare variant på den klassiska drinken.

Caiprinha

Caiprinha är en klassisk, traditionell brasiliansk romdrink med anor från början av 1900-talet. En Caipirinha är alltid gjord på cachaça, ett brännvin som påminner om rom. Cachaça görs på färsk saft från sockerrör, medan man destillerar rom på kokt sockerrörssaft (melass). Smaken påminner om rom, men är lite vassare i karaktären.

Old Fashioned

När huvudkaraktären i den populära serien Mad Men blander en Old Fashioned i en avsnitt 2009 så ökade beställningarna av drinken markant på barer runtom i världen. Old Fashioned gjorde comeback och är idag lika aktuell som den var för 150år sedan.

Amaretto Sour

Amaretto Sour är en av den mest omtyckta familjemedlemmen i den något sura och brokiga familjen ”sour”. Den söta och aningen bittra likören med den karaktäristiska doften och smak gifter sig fantastiskt bra med den friska och syrliga citronen.

Kontakta oss

Lottas Krog & Pub

090-129 551

info@lottas.nu

Nygatan 22, Umeå

Öppettider

Måndag 15:00-23:00

Tisdag 15:00-00:00

Onsdag 15:00-01:00

Torsdag 15:00-01:00

Fredag 14:00-01:00

Lördag 12:00-01:00

Söndag Stängt

Enbart drop-in

Det går inte att boka bord hos oss, utan vi har endast drop-in. Välkommen in i värmen.